معرفی وبلاگ
با نام و یاد خداو با سلام و درود فرآوان بر کاربران عزیز. در این وبلاگ سعی داریم جازبه های گردشگری مناطق ایران عزیزمان را برای شما معرفی کنیم. البته من چون بیشتربه شهری که دارم در آن زندگی می کنم دسترسی دارم بیشتر مناطق شهر خودم را معرفی میکنم. با ارائه نظراتتان ما را شاد کنید
دسته
دوستان گردشگر ايراني
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 92900
تعداد نوشته ها : 31
تعداد نظرات : 2
Rss
طراح قالب
موسسه تبیان

استان ايلام بنا به اسناد فراوان تاريخي بخشي از كشور عيلام باستان بوده است و از قديم الايام مهد تمدن و زيست بوده است . در كتيبه هاي بابلي عيلام را « آلامتو» يا «آلام » خوانده اند كه به معناي كوهستان يا كشور طلوع خورشيد است . از سال 1309 شمسي در تقسيمات كشوري ايلام جزو استان پنجم (كرمانشاهان ) گردد و تا سال 1353 يكي از شهرستانهاي آن بود تا اينكه در اين سال به استان ايلام تبديل گرديد

 

 

ناهمواريهاي استان ايلام از چين خوردگيهاي موازي درجهت شمال غربي و جنوب شرقي بوجود آمده است. اين كوهها از رسوبات دوران اول تا چهارم زمين شناسي به يادگار مانده اند، ولي شكل گيري كلي آنها عموماً به دوران دوم و سوم زمين شناسي مربوط است. اين كوهها چنان گسترده و فشرده اند كه امكان شكل گيري دشتهاي ميانكوهي درميان آنها فراهم نشده است.

دسته ها : استان ایلام
1390/7/26 2 بعد از ظهر

وجه تسميه نام ايوان بر اساس اقوال تاريخي چنين است كه در فصل بهار هنگامي كه انوشيروان از مدائن به سوي مهرگان قذق كه يكي از ايالت هاي جبال بوده همسايه ايالت ماسبندان آن و پايتخت تابستاني ساسانيان محسوب مي شده كه مركز آن شهر صيمره بوده است، آمده  چون بهار ايوان از زيبايي خاصي برخورد بوده است انوشيروان از منطقه خوشش آمده وگفته است : چه منطقه زيبا و دل انگيزي ! اي كاش ايوان ( مدائن) ما چنين بود . كه از اين زمان بوده به اين منطقه ايوان گفته اند. اما مطلب مستند تر كه در كتب و اساطير گذشته نيز آمده اين منطقه آريوخ بوده كه بعدها در زمان ساسانيان به آريوخان يا آريوحان كه مركز ايالت ماه سبندان بود نام برده شده است كه گمان مي رود ايوان از همان آريوخان گرفته شده است

دسته ها : شهر های ایلام
1390/7/26 2 بعد از ظهر

 غار زينه گان (غار بهشت): غار شگفت انگيز زينه گان در ۵ كيلومتري جنوب شرق شهر صالح آباد و در فاصله ۵۲ كيلومتري شهر ايلام قرار دارد. اين غار روباز كه بيش از يك كيلومتر طول دارد، داراي آب فراوان، دهليزهاي آبگير، قنديل هاي متعدد و آبچك هاي طبيعي و بسيار جالب مي باشد. هواي داخل غار بسيار سرد و مطبوع است. در حالي كه در منطقه صالح آباد در تابستان حدود بيش از ۴۸ درجه گرما دارد، اختلاف هواي بيرون غار با درون آن تقريباً ۵۰ درجه مي باشد و به همين دليل با آن " غار بهشت" گفته مي شود. سرخس ها، جلبك ها، گل ها و گياهان خودروي داخل غار، رنگ سنگ ها، پيچ و خم هاي داخل غار، لب هاي بهم دوخته قسمتهايي از سقف غار همه و همه حكايت از شگفتي هاي طبيعت استان ايلام دارد. اين غار يكي از جاذبه هاي مهم توريستي استان ايلام مي باشد.

 غار خفاش: اين غار در سه كيلومتري شمال شرقي شهر دهلران در دامنه كوهي مشرف به دره و چشمه هاي آب گرم دهلران واقع شده است. طول غار ۱۵۵ كتر، عرض آن ۳۰ متر و ارتفاع آن از سقف با كف ۵۰ متر مي باشد. دهليزهاي وسيعي در اين غار وجود دارد كه عمق بعضي قسمتهاي آن به ۴۰۰ متر مي رسد.

اين غار به علت زندگي بيش از ۲۰۰۰۰ خفاش در داخل آن به " غار خفاش" معروف مي باشد. خفاش هاي آن از نوع دم دار و بزرگ هستند. اين غار يكي از غارهاي تاريخي عصر غارنشيني است كه بعدها به زيستگاه خفاش ها تبديل شده است.

موضوع مورد توجه در اين غار وجود توده عظيم و ضخيم فضله خفاش در كف غار است كه طي هزاران سال پديد آمده است و كشاورزان از آن براي تقويت زمين هاي زراعي استفاده مي كنند. اين غار در فهرست آثار ملي ثبت شده  و مورد حفاظت و مراقبت است.

1390/7/26 2 بعد از ظهر

از نظر پوشش گياهي استان ايلام در دامنه‌هاي غربي رشته كوه زاگرس گسترشي از شمال غرب به جنوب شرق دارد و از ويژگي‌هاي ناهمواري‌ها در تعيين مرزها تاثير زيادي پذيرفته است. رشته كوه كبيركوه به عنوان مهم‌ترين عامل جغرافيايي در تعيين سيماي طبيعي استان اعم از پوشش گياهي و منابع آب و خاك تاثير زيادي گذاشته و به تبع آن سكونتگاه‌ها و مراكز جمعيتي نيز پهنه‌هايي را كه از امكانات محيطي مناسب‌تري برخوردار بوده است جهت استقرار برگزيده اند. 

 

البته عكس هايي كه در مطالب قبل فرستاده شده را هم نگاهي بكنيد

دسته ها : استان ایلام
1390/7/26 2 بعد از ظهر

شاكه ي بولي كه اسم اصلي او گويا شاكرم و اصالتا" از مردم دهستان بولي(روستاي پاقلعه) بخش اركوازي ايلام بوده است به همراهي خان منصور ايواني( از خان هاي ايوان در عهد واليان) از شاعران برجسته ي شعر كُردي گويش جنوبي به شمار مي آيند كه زندگي و اشعار آنها پس از چند سده ورد زبان كُرد زبانان و به ويژه كُردان ايلام بوده است كه در سالهاي ۱۱۰۵-۱۱۹۵ مي زيسته اند.

 

 

دسته ها : استان ایلام
1390/7/26 2 بعد از ظهر

اسلایدر

همه محبوب کردن فقط تو مونی ها :
X